Integritets och cookie policy

Lizas hantverk

Jag som småföretagare tycker det är viktigt att du som kund/besökare på min webbplats känner dig trygg med att de personuppgifter som jag behöver samla in sparas och hanteras på ett organiserat och säkert sätt.

I denna integritetspolicy hittar du information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har i förhållande till dina personuppgifter. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta mig via mail på: info@lizashantverk.se

Ändringar i integritetspolicyn kan komma att göras men den senaste versionen av integritetspolicyn kommer dock alltid att finnas på webbplatsen.

webbplatsadress: https://lizashantverk.se.

Dessa vilkor gäller från 2023-04-06

Vem är ansvarig för de personuppgifter som samlas in?

Liza Axelsson som driver företaget: Lizas hantverk org.nr: 740501-7802 med adress Lantmannagatan 177 58332 Linköping är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Vilka personuppgifter sparar jag?

När du gör en beställning i webbshoppen sparar jag de uppgifter du lämnar i beställningsformuläret d.v.s: namn, adress, telefonnummer och mailadress. Även din IP- adress sparas då automatiskt. Då du kontaktar företaget/mig via min företagsmail : info@lizashantverk.se sparar jag din mailadress och de uppgifter du lämnat i mailet. Övriga uppgifter som sparas är: • Användargenererad data (t.ex. klick- och besökshistorik) • Tekniska data rörande enheter som används och dess inställningar (t.ex. språkinställning, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem, skärmupplösning och plattform) • Information om hur du har interagerat dvs. hur du har använt tjänsten, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, nedladdningsfel, hur du når och lämnar tjänsten etc.

Var behandlar jag dina personuppgifter?

Jag strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES och alla mina egna IT-system finns inom EU/EES.

Varför sparar jag dina personuppgifter?

För att kunna följa lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt bokföringslagen behöver jag spara de uppgifter du lämnar vid beställning. Jag behöver dina uppgifter för att kunna leverera dina varor och för att du ska ha möjlighet att utnyttja din ångerrätt eller reklammationsrätt. Jag sparar dina mail med de personuppgifter du lämnat för att kunna ge dig en bra kundservice och svara på dina frågor. Samt sparar jag personuppgifter för att kunna utvärdera, utveckla och förbättra tjänster, produkter och system.

Hur länge sparar jag dina uppgifter?

De uppgifter du lämnat vid beställning d.v.s: namn, adress, telefonnummer och mailadress samt din IP-adress raderar jag inom en månad efter att tiden för reklamationsrätten (3år) har löpt ut. De uppgifter du lämnat via mail raderar jag senast ett år efter att kundärendet är avslutat.

Vilka delar jag din data med?

Jag delar inte dina personuppgifter med 3:e part förutom då det är nödvändigt för att exempelvis kunna leverera dina varor. När du gör en beställning i webbshoppen delar jag de personuppgifter du lämnar d.v.s: namn, adress telefonnummer och mailadress med Post Nord för att jag ska kunna skriva ut fraktsedlar, ditt paket ska kunna levereras till dig och för att du ska kunna få information om att ditt paket är på väg och när och var det kan hämtas. Läs mer om Post Nords integritetspolicy på Post Nords hemsida.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du kan när som helt höra av dig om du vill ändra några uppgifter som du lämnat eller vill veta vilka personuppgifter som finns sparade om dig. Du kan också begära att få alla dina sparade personuppgifter raderade.

Vad är cookies och hur används det?

Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från min webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. Följande cookies används:

  • Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
  • Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut).
  • Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker).
  • Tredjepartscookies (cookies som satts av en tredjeparts webbplats. Hos mig används dessa i första hand för analyser, t.ex. Google Analytics.)
  • Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies).

De cookies som används förbättrar normalt sett erbjudna tjänster. Några av mina tjänster behöver cookies för att fungera korrekt, medan andra förbättrar tjänsterna för dig. Jag använder cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av mina tjänster. Jag använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig. Cookien i sig innehåller inte någon personlig information, som din e-postadress eller ditt namn, utan används endast för att förenkla för dig i användandet av min webbplats. Den kommer heller inte att påverka din dator på något sätt. Cookies används för att kunna förbättra servicen.
Dessa cookies används även för att jag ska kunna få en tillförlitlig statistik över förekommande besöksflöden, något som kan hjälpa till att bibehålla och förbättra besökarnas service. Jag kommer inte att använda cookies i några andra kommersiella syften.

Kan jag blockera användningen av cookies?


Ja. Du har själv möjlighet att ändra inställningar för cookies i din webbläsare, både vad gäller användning och omfattning av cookies. Du kan läsa mer i inställningarna för din webbläsare eller enhet om hur du ändrar inställningarna för cookies. Tänk på att vissa av hemsidans tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies.